tisdag 4 september 2018

TOPP 8

8 MALMÖ
 Ledningen har rättat mun efter matsäcken och rensat ut dyra kontrakt. Detta behöver inte innebära att resultatet blir sämre, nu har de ett lag med hårt arbetande spelare och bra målvakter. Det gäller att starten blir bra så att de lockar mer publik än tidigare säsonger, så att ekonomin kan förbättras.
7 LULEÅ
Kommer garanterat att släppa in lite mål och nöta ner många motståndare. Backen Gustavsson är en klass värvning, en gedigen spelare som tränarna kan lita på. Däremot förstår jag inte hur Connoly skall räcka till med sin något tröga skridskoåkning.
6 SAIK
Ett annorlunda lagbygge med många veteraner, nu har inte ålder någon betydelse men jag undrar om de brinner lika mycket som tidigare säsonger. Dessutom saknas stabila backar, de har svårt med att värdera situationerna. Nyförvärven Olimb och Altonen är inga spelare att luta sig emot när det blåser upp till storm.
5 HV71
Har fått ihop en spännande trupp med rutin och ungdomlig entusiasm. Håller målvakterna blir det en topplacering. Alla lag letar efter kloka CF här har ledningen lyckats värva Ljung från DIF, som kommer bli en viktig pusselbit. Backen Andersson har sina defensiva brister, men i pp bör han kunna hjälpa laget. Förra säsongen var spelarna mycket skadebenägna det får inte upprepas om de vill vara med i toppen.
4 FBK
Nya målvakter, behållit backarna och en ny CF Johansson som kommer bli ett utropstecken. Det har inte varit speciellt stor omsättning på spelare, nu är det dags att leverera om den fantastiska publiken skall fortsätta fylla hallen. För att de högt ställda förväntningarna skall infrias måste rutinerade spelare som Martin och Alexander Johansson kliva ur skuggan. Även juniorerna Steen och Zetterlund kan inte vara lovand längre.
3 VF
Truppen ser inte lika skräckinjagande ut som tidigare år, men det finns tillräckligt med kapacitet för att vara med i toppen. Kommer säker några tillskott under säsongen om det inte fungerar. Det finns en del ungdomar som kan få ett genombrott, kanske ingen ny Dahlin men gott nog. Kapten Lundkvist ser till att inga spelare tar semester utan fortsätter att driva laget.
2 VÄXJÖ
De regerande svenska mästarna blir jagade, men de är trygga med sitt spel och fortsätter vara ett topplag. Om det räcker till ett nytt guld, inte med nuvarande trupp men de är suveräna att hitta de sista pusselbitarna. Intressant att följa ungdomarna Bokk, Röndbjerg och Holmberg. Har sett Växjö två gånger och blivit imponerad av nya forwarden Ortega, kanske ett fynd.
1 DIF
Det här tipset grundar sig på att de har Sveriges två bästa CF Enqvist och Josefsson och att laget har gjort framsteg sista året, samma ledarstab som har fått satt sin prägel på laget. Om de skall klara första platsen måste Reideborn spela på samma nivå som förra året. Axelsson är ett spektakulärt nyförvärv, jag tror inte han får härja lika fritt som i FBK. Kommer att ställas större krav på disciplin och då blir han en tillgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar