måndag 3 september 2018

SHL ANALYS

Snart börjar SHL och alla lag är säkert väl förberedda och förhoppningsfulla. Det gäller att visa god ton utåt för att publiken skall ställa upp och fylla arenorna. Årets serie är svårtippad, det enda säkra är att Timrå och Mora hamnar i botten. För övrigt känns många lag otroligt jämna, men jag skall försöka mig på en rangordning. Jag börjar i botten på tabellen.

14 MORA
Laget hade problem redan förra året och de kommer inte bli mindre i år. Jag hittar inga spelare som kan lyfta laget till säker mark för att slippa kvalspel. Det är nog bäst att klubben inriktar sig på att vara i toppform till våren.
13 TIMRÅ
Laget gjorde en fantastisk säsong förra året som lyckades kvalificera sig för SHL. Tror att alla är införstådda med att det blir tufft, men ledarna kanske trollar igen. Skall bli kul att följa 18 åringarna Hållander och Olofsson. Timrå är duktiga att fostra egna talanger.
12 ÖREBRO
Kommer inte bli indragna i bottenstriden, men svårt att nå topp åtta. Det här är en främlingslegion, halva laget är importer. Det gäller för ledarna att se till att alla hittar sina roller, så det inte blir något gnissel i maskineriet. Årets värvning var Palushaj från Brynäs, han hade drömt om att få representera Örebro inte för att han fick bättre betalt. ” Det är så man blir tårögd”.
11RÖGLE
Årets snackis här förväntas stordåd och en placering på övre halvan. Sjögren är ett bra nyförvärv, men övriga nya har mycket att bevisa. Tror att backarna får svårt att hänga med och att laget inte pallar med alla förväntningar. Det här påminner lite om när pollen kungen var på hugget.
10 LINKÖPING
Försöker få framgång år efter år men det räcker aldrig hela vägen. Årets trupp ser lite tunnare ut än vanligt och det kan bli en kämpig säsong. Laget får hoppas att Little har krutet torrt och är lika målfarlig som tidigare säsonger.
9 BRYNÄS
En av seriens bästa backbesättning, därför kanske placeringen förvånar. Tycker att målvakts och forwardssidan inte håller samma klass därför blir placeringen därefter. Laget hoppas mycket på Danielsson att han skall bidraga med målskytte. Han är inte 25 längre och tror inte han frälser Brynäs.

I morgon tittar jag på topp åtta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar