fredag 21 september 2018

HOCKEYNS FRAMTID

Det pågår en utredning om hur svensk ishockey skall se ut i framtiden. Lagen i div 1, Allsvenskan och SHL har fått lämna sina synpunkter. Beroende på vilken position laget har i näringskedjan pratar man för sitt eget bästa. Ligger laget i botten på SHL vill man ha en stängd liga är det ett topplag är SHL för litet då drömmar man om en Europa liga. Det är det här som är problemet ingen ser till svensk hockeys bästa.

Seriesystemet är alldeles för krångligt vanliga intresserade vet knappt hur det fungerar, För att inte prata om alla idiotiska regler när det gäller hallar och antal sittplatser. Det måste vara helt ointressant om någon förening vill ha mer stå än sittplatser, viktigare att laget är bra på ishockey. Efter ett år i SHL har Karlskrona en fin hall som kommer att kosta massor med pengar i Allsvenskan. Självklart skall klubbarna ha ordning på sin ekonomi, men nu känns det som många klubbar inte kommer att kunna leva upp till de hårda kraven.

Det är dags att sluta titta på NHL och hitta ett bra system som passar svensk ishockey. Självklart skall sista laget i SHL automatiskt flyttas ned och segraren i Allsvenskan flyttas upp. Utöka SHL och ta bort Allsvenska som är en ruin serie där spelarna lär sig att åka buss. Fyra div1 serier som blir ekonomiskt försvarbart, sedan spetsar man till det efter jul. Då blir det en Allsvenska där segraren tar steget upp till SHL Låt sunt förnuft segra så att inte många klubbar måste lägga ned sin verksamhet.

Svensk ishockey är inte bara SHL, utan bredd ingen topp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar