måndag 17 september 2018

SHL PREMIÄR

Resultaten i premiären var i stort sett som förväntat. Det finns ingen anledning att dra några slutsatser efter en premiär. Det var många som höjde på ögonbrynen när topptippade DIF förlorade mot VF. Vi som såg matchen kunde konstatera att det var målvakten Mattsson som räddade VF. DIF såg bra ut och kan sova lugnt, VF är inget dåligt lag så förlusten är inget att skämmas över.

Att botten tippade Timrå och Mora kammade noll visar bara att det blir en jobbig säsong för respektive lag. Det gäller att fixa någon trepoängare i början om fansen inte skall tappa sugen. FBK vann fullt rättvist mot ett blekt HV71, siffrorna var i underkant. Hemmastarka Norrlandslagen LULEÅ och SAIK vann utan att behöva visa upp sitt allra bästa.

Sportchefen i Växjö hade ett mycket intressant inlägg i debatten om lönerna i SHL. Han påpekade att många mediokra spelare tjänar alldeles för stora pengar jämfört med vad de presterar. De yngre fick också en känga, många är inte nöjda med 45000 i månaden. Det är en månadslön som de flesta i samhället bara kan drömma om. Jag är den förste att instämma i sportchefens resonemang. Kvaliten blir sämre och lönerna ökar det är ingen bra kombination.

Är det dags för prestationslöner?🏒🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar