fredag 4 maj 2018

VM I DANMARK

Äntligen får Danmark arrangera VM i ishockey. Jag vet att de har jobbat hårt för det här i många år. Nu kan danskarna få upp ögonen för sporten ishockey och förstå att laget håller mycket hög klass. Det är hård konkurrens om ungdomarna, fotboll och handboll rekryterar de flesta men den här turneringen kan entusiasmera många ungdomar att välja ishockey istället.

Danmark spelar i Herning med tanke på alla duktiga spelare de har fostrat var det en självklar plats för hemmalaget. Måste kännas grymt häftigt för Nielsen, Regin, Andersen, Lassen mfl. som har fått sin hockeyuppfostran i Herning att kliva ut på rinken inför en fanatisk hemmapublik. Laget har alla möjligheter att göra hockey propaganda, ser bra ut på pappret. Nyckelmatch redan i kväll, seger och vägen till kvartsfinal ligger öppen.

Turneringen ser ut att bli en publiksuccé svenskarna vallfärdar till Köpenhamn och det pratas om den gula väggen. Det är klart att smörrebröd och en öl lockar många att bege sig över sundet. Sverige har fått ihop ett slagkraftigt lag med i stort sett bara NHL spelare. Nu är det ingen garanti för att det skall bli succé vi får en fingervisning redan i kväll. En bra start är att lyxlirare typ Klasen, Omark och Axelsson inte finns med i truppen. Endast två SHL spelare finns med i dagens laguppställning, det säger lite om kvaliten på dagens SHL.

Det är mycket nu, Danmark-Tyskland Sverige -Vitryssland och kvartsfinal i bordtennis VM Sverige -England. Nu gäller det att ha blick för spelet om man skall hinna med alla sekvenser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar