fredag 18 maj 2018

VARFÖR GNÄLLA?

Sveriges förbundskapten Grönborg brukar ge ett samlat intryck men efter matchen mot Lettland var han frustrerad och obalanserad. Det var faktiskt bara en utvisning som var horribel resten var inte mycket att diskutera. Han skall vara tacksam att Lettland fick ett korrekt mål bortdömt. Dessutom var onödiga utvisningar ingen tillfällighet, har även skett i tidigare matcher.

Det är svårt att vara balanserad direkt efter en match där fiasko stämpeln svävar som ett mörkt moln över laget. Vi måste förstå att det inte är lätt att skapa målchanser i varje byte mot ett disciplinerat motstånd. Lettland hängde med förvånansvärt bra, men Sveriges boxplay var lysande både med två och en man mindre.

I semifinalen mot USA är Sverige favoriter men inte på det sättet som mot Lettland. Det kommer inte att finnas 40 kg på axlarna och bena kommer att kännas lättare. Det är två saker Sverige måste lösa för att det skall bli final. 1 hitta rätt målvakt inte så lätt efter gårdagens match. 2 Disciplinen med klubban för många tripping och höga klubbor. Hittar laget rätt i de här punkterna blir det final för box och pp håller högsta klass.

Våra grannar de finska lejonen visade ännu en gång att de har svårt i cup matcher. Det är en sak att vara bra i en serie då finns det möjlighet att reparera sämre insatser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar