måndag 21 maj 2018

VM GULD

Det visade sig att Schweiz segrar mot Finland och Canada inte var några tillfälligheter. Sverige fick ett värdigt motstånd i finalen och höll på att stånga sig blodiga mot ett försvar som vägrade vika ner sig. Går man obesegrad genom en hel turnering är man värdiga vinnare. Den här stabiliteten som det svenska laget har visat upp beror framför allt på backarnas skicklighet, det är världsklass. Sverige hade tvåvägsbackar som var bra både defensivt och skickliga passningsspelare.

Bland CF var det Backlund och Zimbadje som fick dra det tunga lasset de fick istid i alla spelformer och klarade det galant. YF fanns det många med intensitet och målsinne riktiga yrväder som ville ha puck i både tid och otid. Arvidsson och Forsberg blev den sista pusselbiten när de sent kom in i laget. Rakel var en annan positiv överraskning som kom att personifiera det här laget. Målvaktsspelet något ojämnt men Nilsson klev fram när det som mest behövdes med några avgörande räddningar.

Det här är ett ungt lag som kan hjälpa Sverige till många glädjestunder framför TV apparaten. Det gäller att rätt spelare åker ut tidigt i NHL slutspelet och att ledarna även i fortsättningen ber på sina bara knän att det är viktigt att representera Sverige även när jag är lite trött och sliten.

STORT GRATTIS TILL GULDET👍😄🥅🏒

Nu får vi ladda om till fotbolls VM där kan vi nog inte räkna med guld, en liten annorlunda konkurrens. Janne kanske tar fram trollspöet igen och tar oss till andra rundan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar