måndag 28 maj 2018

S-HOLM DOMINERAR

 Allsvenskan gör ett uppehåll för VM och nu får klubbarna möjlighet att titta över sina trupper. En del klubbar går in i uppehållet med bra självförtroende medan andra har krishantering. Det är tre Stockholms klubbar bland de fyra första, det var många år sedan tabellen hade detta utseende. Den här situationen är bra för Allsvenskan det innebär publikmatcher varje vecka och det kommer att skrivas många spaltmeter om de berörda lagen, trots att Allsvenskan inte har någon representant i landslaget.

Tabellen är inte den väntade, det enda som stämmer är lagen i bottenstriden. Guldfavoriten Malmö FF  har underpresterat något fruktansvärt eller är truppen överskattad? Trots många miljoner på banken saknas det någonting i årets trupp. Ledande spelare som Rosenberg och Safari känns proppmätta och kan dessutom inte spela regelbundet. Det är lätt att det blir något år extra med den typen av spelare istället för att sluta på topp. När laget dessutom saknar ödmjukhet kan det snabbt gå utför. Övertygad om att det kommer hända saker under uppehållet både på spelar och ledarsidan.

Ett annat gamallt storlag Göteborg fortsätter att ha problem år efter år. Årets trupp är nog inte mycket bättre än tabellplaceringen, dessutom saknas det pengar. Det här innebär att Göteborg får hålla till på den nedre halvan. De unga spelarna är inte tillräckligt bra och etablerade spelare som Hysén, Eriksson och Samuelsson har sett sina bästa dagar.

Det här med äldre spelare som skall hänga kvar något år extra i rampljuset är ett problem i flera klubbar. Olsson i DIF är den typen som spelar en match och vilar två. De här gamla stjärnorna är också dyra i drift. Jag förstår inte att klubbarna går i den här fällan, det kanske är sponsorerna som driver på och tycker det är viktigt med namn, Jag kan räkna upp några till i Elfsborg bl.a. Holmen, Bajrami och Ishizaki. Varför är Kennedy med i HIF;s trupp? När de här föredetta storspelarna hamnar på bänken eller får spela enbart på grund av namnet blir det oroligt i laget. Det skall påpekas att det finns undantag, där äldre spelare verkligen tillför något till laget.

Nu hoppas vi att Sverige gör ett bra VM då blir det automatiskt drag kring fotbollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar