söndag 13 maj 2018

RIKTIGT VM

Det är inte enbart en publik succé,VM i ishockey börjar likna ett riktigt mästerskap med många av världens bästa spelare på plats. Sista tiden har flera lag, inte bara Sverige, fått fina förstärkninga från NHL. Det är de bästa spelarna som fansen och hängivna hockey entusiaster vill se. I alla andra lagsporter är alltid de bästa med när det är VM, så länge NHL inte vill rubba på sina principer får vi inte uppleva ett riktigt VM.
Årets VM har ändå möjlighet att bli ett av de bästa om man jämför med tidigare år. Det enda negativa med årets VM är för många resultat typ 7-0, så en berättigad fråga är om det skall finnas 16 lag. Nu känns det som att det är för många transportmatcher där de bättre lagen går på halvmaskin. Junior VM består enbart av 10 lag, det är kanske lite drastiskt att minska så mycket för det gäller samtidigt att försöka bredda den smala sporten. 14 lag är kanske en bra början och sedan får man göra en utvärdering.

För att det skall bli en total succé skall Danmark till kvartsfinal, finns goda möjligheter efter en fin inledning återstår bara ett hinder. Danmark-Sverige i kvartsfinal, det är inte fotboll, skulle vara häftigt.

Apropå fotboll det stora samtalsämnet för tillfället är varför Malmö FF har så stora problem. Ibland kanske det inte skulle skada med lite ödmjukhet istället för skånsk arrogans och sluta berömma sin egna förträfflighet. De andra lagen kan också spela fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar