måndag 30 april 2018

KLUBBKÄNSLA

Cirkusen är i full gång har i och för sig pågått i flera månader, men nu håller alla ishockeyklubbar på att lägga sista pusselbitarna till sina trupper. De flesta lag byter 7-10 spelare det är så det ser ut i dagens ishockey. Ena stunden hyllar de den klubb som de för tillfället representerar för att någon dag senare ha skrivit på för någon annan förening som de alltid har drömt om att representera. Detta hyckleri visar bara att det är spelarnas marknad och de går till den klubb som betalar mest.

Det är inte lätt för sportcheferna att få kontinuitet i verksamheten och det här med klubbkänsla kan vi glömma är det någon som blir kvar länge i samma förening har det kostat klubben mycket pengar. När agenterna skall beskriva spelarnas kapacitet låter det så här; rätt attityd, fantastisk skridskoåkare och ett utpräglat målsinne. Med andra ord finns det bara toppspelare på marknaden.

Sedan har vi alla unga talanger som tycker att de har fått för lite istid och tycker att gräset är grönare någon annanstans. Ungdomar i Allsvenskan går till SHL och spelar J20 för att det är häftigt att tillhöra ett elitlag. Dagens spelare i Sverige skall vara otroligt tacksamma att arbetsmarknaden ser ut som den gör, obefintlig konkurrens och hur mycket arbetstillfällen som helst. Jag förstår att sportcheferna tappar humöret ibland och har lust att be spelare fara dit det är lite varmare.

Istället för att vara ödmjuk och förstå att 70% av dagens SHL spelare egentligen är Allsvenska spelare. Nu väntar vi på att VM skall börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar