fredag 6 april 2018

URSÄKTA SAIK

Jag var övertygad om att SAIK skulle få det svårt i årets slutspel, laget övertygade inte i grundserien. Efter att ganska lätt ha avfärdat FBK i kvarten håller laget på att ställa till det för DIF. Båda matcherna har varit jämna, men SAIK har gjort de psykologiska målen. Det som imponerat hos SAIK är offerviljan, arbetsmoralen och ett fantastiskt målvaktsspel. Nu börjar vattenbärarna att producera och avlasta första kedjan, då blir det jobbigt för motståndarna. DIF har alla möjligheter att ta den här matchen till en sjunde och avgörande, det krävs lite mer noggrannhet och ett bättre målvaktsspel.

Den andra semifinalen känns redan avgjord. Malmö försöker och har all heder av sina insatser, men Växjö känns som ett nummer för stort, laget gör ungefär vad som krävs det finns en växel till om det behövs.
Trots semifinaler är dagens match Karlskrona mot Timrå. Här kan vi prata om vinna eller försvinna, dagens match är helt avgörande för hur framtiden kommer att se ut. Segraren har en ljus framtid medan förlorarna hamnar i källaren och får börja planera för långa bussresor i den mindre glamorösa Allsvenskan.

Med ett mål tillgodo hamnade Sura på andra plats i kvalserien till div.1. Den placeringen brukar räcka till fortsatt spel i ettan. Sura har balanserat på en slak lina de sista åren, det är tufft för lagen i de nedre regionerna. Oftast är det några få personer som får slita ont och se till att hålla skutan flytande.
Är det inte dags för ”gamla” suringar att hjälpa till på något sätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar