lördag 14 april 2018

SM FINAL

Växjös motståndare i finalen blir SAIK. Semifinalen mellan DIF och SAIK var mycket jämnare än vad siffrorna visar 6-2 speglar inte matchbilden på något sätt. Det var helt osannolikt att det helt plötsligt stod 4-0 i andra perioden. DIF dominerade första perioden men några utvisningar i andra förstörde final drömmarna.

Att målvakten betyder mycket är inget nytt och därutöver en målskytt som slår till vid rätt tillfälle, då kan det bli final. Laget får tacka Ortio och Möller för att de får uppleva ännu en final. Trots att flera nyckelspelare som Lindström och Holloway spelade undanskymda roller klarar laget att vinna. Det är bra gjort att segra trots att alla pusselbitar inte är på plats. De mindre etablerade skall ha en eloge för sitt outtröttliga slit och offervilja. DIF var minst lika bra, men saknade matchvinnare och en fantastisk målvakt, han var bara normal.

Hur Växjö med sin gedigna trupp och fler spetsspelare än SAIK skall kunna förlora finalen är för mig en gåta, det blir vinst med 4-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar