fredag 30 mars 2018

IDIOTER

Får hockeyspelare vara hur dumma som helst? Den frågan är berättigad efter kvartsfinalen mellan SAIK och FBK. Tydligen finns det ingen respekt för motståndare eller egna lagkamrater. Det som är synonymt för de här spelarna som delar ut huvudtacklingar är att de är rädda och sällan ger sig in i ärliga kampsituationer. Fula tacklingar och crosschecking i ryggen är vanligare än tacklingar axel mot axel. Det finns naturligtvis nyanser i huvudtacklingarna, en del är helt vansinniga och andra kan vara otur. Vi vill att ungdomar skall välja sporten ishockey, det blir inte lätt för föräldrarna att övertyga sina barn.

Det bjöds även på lite spel mellan huvudtacklingarna, det var inte av någon större kvalite. Det som avgjorde matchen var en målvaktstavla. FBK får skylla sig själva de började kvartsfinalen utan att förstå vad som krävs för att vinna slutspelsmatcher. Nu är spekulationerna igång vilka som blir kvar till nästa säsong. Axelsson är av någon anledning en spelare som FBK vill behålla. Vad har han åstadkommit under kvartsfinalspelet? För de pengarna måste det finnas spelare med engagemang som vill göra rätt för sig och spela för lagets bästa.

Malmö utan ett alltför namnkunnigt lag visade hur man spelar slutspelshockey. Alla spelare ställde upp för laget och tog sina roller exemplariskt. VF var inte ens nära och nu har glorian åkt lite på sned. Blir spännande att se om de kan utmana storfavoriten Växjö. Tacksamt läge inga förväntningar, Växjö är varnade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar