fredag 20 april 2018

11-0

Man skall inte sparka på den som ligger det stämmer ganska bra överens på SAIK för tillfället. Det värsta är att det ser inte ut att finnas något ljus i tunneln så långt ögat når. Den här finalen verkar bli en ren avrättning. Vad skall lag som DIF och FBK tänka som blev utslagna av detta mediokra SAIK?
Av någon outgrundlig anledning har experterna berömt backarna i SAIK, skall påpekas att det var före finalen, det är inte lätt att ha ett anfallsspel när alla uppspel hamnar på skridskorna eller i midjehöjd.

Det mest oroväckande för SAIK stavas framtiden, några har redan gjort klart med andra klubbar och ett tiotal spelare har redan sett sina bästa år. Det blir ett tufft jobb för ledarna att skrapa ihop ett slagkraftigt lag inför nästa säsong.

Växjö visar att det ena utesluter inte det andra det går att ha ett bra försvarsspel och ändå producera framåt. Ibland är det intensiv forchecking för att i nästa byte samla femman i mittzon, det är situationen som bestämmer vilket försvarsspel som använts. Det här är något unikt i svensk ishockey de flesta andra lag tutar och kör oavsett hur situationen ser ut. Trots alla skickliga importer i Växjö är det två svenskar som har imponerat, Rosen och Pettersson. Det visar vilken bredd det finns i laget kör någon femma fast kliver någon annan fram.
SAIK hade nog önskat att finalserien hade varit bäst av tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar