fredag 13 april 2018

VIK ÄR TILLBAKA

Äntligen lite positiva vibbar för Västerås idrotten. Förutsättningarna inför säsongen var inte optimala, föreniningen var tvungen att gå igenom ett stålbad. Det såg skapligt ut under säsongen, men det var svårt att se laget som en av två som skulle ta steget till Hockeyallsvenskan. Spelet blev stabilare och självförtroendet började växa hos truppen. Nyckeln var 2-1 segern i Kristianstad där lades grunden, spelarna började förstå hur man spelar cupmatcher.

Ledare och spelare har gjort något bra av den svåra situationen och fått Västerås på hockeykartan igen. Det är en lagidrott men jag vill ändå hylla två spelare, kapten Johansson och målvakten Dahlbom. Det var bra gjort av ”Fredda” att följa med laget ner i div 1, det är inte lätt att hitta motivationen när man i hela sin hockeykarriär spelat på en högre nivå. Det visar vilket klubbhjärta den sympatiske kaptenen besitter. Tröjan upp i taket. Målvakten Dahlbom var lite ifrågasatt innan säsongen. Han visade alla tvivlare vilken kapacitet han har. Med sitt trygga kroppsspråk har han spridit ett lugn till försvarsspelet. Här skall naturligtvis VIK:s målvaktstränare också ha beröm, inte första gången han har utvecklat en målvakt.

 VIK:s lojala fans har gjort kvalserien till en fest de är verkligen värda Allsvensk ishockey. Nu gäller det att inte gripas av hybris utan bygga organisation och lag med sunt förnuft, inget mer ekonomiskt strul. Det gäller att etablera sig i lugn och ro och skapa förtroende hos sponsorer och fans. När lagbygget sätter igång blir det spännande att se om de spelare som lämnade det sjunkande skeppet är välkomna tillbaka. Det är lätt att vara med när det är framgång!

Nu får vi hoppas att fotbollen gör samma sak, så att vi kan kalla oss en idrottsstad igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar