fredag 23 mars 2018

O-HAMN UTMANAR

När Oskarshamn skall möta Leksand tror alla att det finns en självklar segrare. Leksands spelare har sugit åt sig allt och tar inte motståndarna på allvar. Ändå har man blivit påminda om sin dödlighet när  Timrå besegrade det folkkära laget. Nu börjar jag förstå varför tyskarna inte platsade i det tyska landslaget. De spelar bara för sig själva och när det blir riktig ishockey är den typen av spelare förödande för lagmoralen. Just nu tar de stor plats i Leksand och andra får spela biroller.

Oskarshamn har i många år varit ett etablerat allsvenskt lag. I år har Kenterä pusslat ihop ett interessant lag som vill utmana om en helt avgörande matchserie till SHL. Laget visade redan i första matchen att de inte brydde sig om att de spelade mot mer namnkunniga spelare. Efter segern igår har kammen vuxit ytterligare. Om det skall sluta lyckligt gäller det för Hellkvist att se till att alla ryggdunkningar inte vrider om huvudet på hans spelare. ÖDMJUKHET Gamla IK70 är på hockeykartan igen.

Favoriterna DIF och Växjö visade att förlusterna senast var en tillfällighet, nu är ordningen återställd. Det blir 4-1i båda matcherna. Brynäs har inte fått en ärlig chans med alla oturliga skador. Linköping hinner inte med det går helt enkelt för fort.

FBK har samma problem som Leksand. De har sugit åt sig allt beröm från experter i C-More studion och glömt allt vad organisation och ödmjukhet heter. Om inte alla lyxlirare förstår att ishockey är 15 sekunder med pucken och resten ”skit” jobb då är det årets sista hemmamatch. Malmö slarvade bort en seger senast, men de har verkligen utmanat VF. Kan de dra på sig blåstället en gång till kommer VF att få bekänna om de kan leva upp till högt ställda förväntningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar