söndag 11 mars 2018

SHL SLUTSPEL

Äntligen är det dags för årets höjdpunkt, kampen om SM bucklan. Ishockeyslutspelet är konstruerat så att tio av fjorton lag får vara med om att försöka bli svensk mästare. Efter 52 omgångar blir ett lag tia, men har fortfarande chansen att bli mästare. Sunt förnuft säger att det måste vara något fel på systemet. Gör om till nästa säsong!

VÄXJÖ
Har dominerat fullständigt och det var längesedan det fanns en större favorit. Har toppspelare på alla positioner och bra bredd. Pallar de med favorittrycket får de fira ett nytt guld.
DIF
Har gjort en kanonsäsong och varit stabila trots en del skador på nyckelspelare. Ett skridskostarkt lag med bra försvarsspel, kan räcka till en final.
VF
Har svajat en hel del, men har fått ihop det lite bättre sista tiden. På pappret är de det enda hotet mot Växjö.
FBK
Får vara nöjda med säsongen. Om det skall bli semifinal måste individualisterna vara disciplinerade och tänka på lagets bästa, Det räcker inte att spela rolig ishockey. Cup spel är något helt annorlunda än serielunk.
SAIK
Tror att deras storhetstid är över, laget är alldeles för ihåligt. Räcker inte med en kedja, om inte målvakten står på huvudet blir det respass redan i kvartsfinalen.
MALMÖ
Ett jämnt lag som har presterat ungefär som väntat. Har svårt att se hur de skall rå på VF. Fördelen är att de inte har någon press på sig och därmed kan spela lite på chans.
LULEÅ
Är svårspelade och inget roligt lag att möta. Har inte material för att utmana de bästa. Nöjda med kvartsfinal.
HV71
De regerande mästarna har haft mycket skadeproblem, därför har de hamnat långt ned i tabellen. Tror inte de begår samma metamorfos som förra året och får alla pusselbitar på plats.
LINKÖPING
Det satsas år ut och år in, men det räcker ändå inte ända fram, samma visa i år. För många spelare med bäst före datum. Det blir en kort säsong.
BRYNÄS
Otroligt svårbedömda, räddade en bottenplacering med stabilt spel. När kontraktet var säkrat infann sig en viss mättnad. Finns en hel del skickliga spelare som kan avgöra matcher, men skulle bli förvånad om de överlever en kvartsfinal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar