onsdag 14 mars 2018

HUR BRA ÄR TIMRÄ?

Idag vaknar alla Timrå fans med ett leende på läpparna. Klubben som har fostrat många duktiga spelare är åter igen i rampljuset. De körde över Leksannd i tre raka, det var klasskillnad. Det som är positivt för svensk ishockey är att det går att skapa bra lag utan en stor plånbok.

Vad hade Timrå som Leksand saknade?
1 BRA VÄRDERINGAR, Det var situationen som bestämde om de skulle forechecka eller ta hem laget i mittzon. Fanns det möjlighet spelade man konstruktivt från egen zon, annars enkelt sarg ut. Därmed fastnade laget aldrig i egen zon.
2 FÖRSVARSSPELET, Femman höll ihop över hela banan, försvarade blå, vann man man duellerna och jobbade färdigt innan spelarna gick till anfall.
3 ”SKIT” JOBBET, Alla spelare var beredda att ta de tråkiga åkningarna för att störa motståndarna, kliva in i närkamperna och spelarna förstod att det här är nödvändigt om vi skall lyckas.
4 SPELVÄNDNINGAR, I och med att spelarna inte ödslade en massa energi på att tokåka överallt var de pigga när de erövrade pucken. Då gick det fort.
5 MATCHVINNARE, När Dahlén bestämde sig för att vara kvar i Timrå ökade möjligheten till att utmana om en SHL plats. Han har verkligen levt upp till förväntningarna.

Nu är det bara ett hinder kvar, Karlskrona. Det kommer att bli tuffare än att möta ett blekt Leksand. Karlskrona är varnade och jag skulle bli förvånad om de inte uppträder mer ödmjukt än Leksand. Oavsett vad som händer har Timrå gjort en kanon säsong.

Vad händer med Leksand? Fattar inte ALLA spelarna vad som krävs för framgång blir det inget återtåg. För många som har för höga tankar om sig själva och åker omkring och är frustrerade om de inte får pucken på klubban. För tillfället är de varken bra offensivt eller defensivt, det är ingen bra kombination. Det är dags att ledarna pratar klartext. De vill väl inte missa ett dala drama?

Bra jobbat FBK, Hudaceks beteende är inte acceptabelt. Påpeka det för andra också, det gäller att vara konsekvent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar