måndag 19 mars 2018

KVARTSFINAL

För att idrott skall bli interessant måste det finnas ett visst spänningsmoment. När det blir kvartsfinaler i ishockey sitter entusiasterna med andan i hasen till sista minuten. Nu blev de första matcherna en lång gäspning, favoriterna DIF och Växjö var alldeles för överlägsna för att vi neutrala åskådare skulle ryckas med.

Kommer det att se ut så här i fortsättningen?
Det skall påpekas att DIF och Växjö var lite rostiga efter ett längre uppehåll. Visst kan Brynäs och Linköping lura till sig någon match, men över sju matcher har de ingen chans. Det räcker inte med att spruta snö på motståndarna under uppvärmningen eller uppträda allmänt barnsligt. Över sju matcher är det hockeykunskaperna som blir avgörande.

Växjö såg koncentrerat ut och det var inte frågan om underskattning, en klockren seger. Brynäs gjorde så gott de kunde med tanke på förutsättningarna, hårt brandskattade med flera skador på nyckelspelare. DIF åkte ifrån ett gammalt och trögt Linköping, trots att DIF saknade sin första kedja.

Oskarshamn är klara för att utmana Leksand, segrarna möter Mora. Kan bli en obehaglig överraskning för Leksand, att möta lag som inte har någon press på sig är inte lätt.

Det har varit mörkt i min hemstad Västerås efter degraderingen till div1. Efter en imponerande seger i Kristianstad ser det ljusare ut hoppas att det räcker hela vägen och vi kan få se allsvensk hockey nästa år.
Min moderklubb Surahammar kämpar för att överleva ett nervöst kval. Det får inte bli div2 då är talangfabriken död. Skönt med en viktig seger mot Malung. Ishockeyn i Västmanland har inte rosat marknaden de sista åren. Kan vi hoppas på ett trendbrott?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar