lördag 2 maj 2015

VM FYRVERKERI

När Sverige och Tjeckien spelar VM matcher brukar det vara två lag som är disciplinerade och målchanserna kan man räkna på ena handens fingrar. Gårdagens match var något helt annorlunda, en av de märkligaste matcher i VM sammanhang, där båda lagen sköt från höften utan att tänka på konsekvenserna. Det var lite som en juniormatch där det kan hända vad som helst, där klokhet inte
är något  ledord.

En av anledningarna till att det blev tuta och köra var det enorma publiktryck som smittade av sig på spelarna. Det blev en match helt i publikens smak med fina mål och spänning. Trots att Sverige hade en betryggande ledning med 4-2 och matchen kändes avgjord kunde tjeckerna helt plötsligt vara i en 5-4 ledning. Inte nog med det Sverige lyckades kvittera i slutminuten och jag tror att båda lagen var nöjda med oavgjort.

Det är svårt att analysera en sådan här match där så mycket oförutsedda saker händer. Resultatet var nog viktigast för det nya unga svenska laget, som fick ett kvitto på att de kunde vara med och leka på den här nivån mot ett taggat hemmalag. Att det finns många spelskickliga lirare i laget kunde vi se redan i första matchen och målgörare finns det också. Får Sverige ihop helheten blir det ett roligt VM. Individuell spelarkritik väntar vi med ett tag, men om inte Oliver Ekman Larsson blir en backstjärna i NHL skulle jag bli förvånad. Trodde att Jagr var en nostalgi uttagning, men gamlingen var mer involverad i spelet än jag hade förväntat mig.

Ett Canada fullt med stjärnor klev också in i turneringen och gjorde det med bravur. Nu var inte Lettland någon värdemätare, men Canada uppträdde målmedvetet och med inlevelse i allt de gjorde. Crosby föregick med gott exempel och verkar vara den perfekta ledaren för ett lag som har guld i sikte.

Den första lilla skrällen svarade USA för när de krossade Finland med5-1. Finlands målvakt Rinne hade en mörk afton och var en bidragande orsak till att USA:s på pappret inte så namnkunniga lag vann en jämn match.

VILL NI SE MÅNGA MÅL TITTA PÅ ISHOCKEY VM !


1 kommentar:

  1. Oliver Ekman-Larsson är redan NHL-stjärna. Han var den back av alla som gjorde flest mål i år.

    SvaraRadera