fredag 15 maj 2015

VILKET DRAMA

Ryssland ledde med 3-0 och alla trodde att matchen var över. Det var ingenting i Sveriges spel som gav någon förhoppning om en förändring. Helt plötsligt efter halva matchen börjar Sverige dominera tillställningen, de vinner kamperna och hittar lösningar i passningsspelet. Det skall påpekas att det var inte på grund av ryska misstag som målen ramlade in. Ryssarna jobbade och spelade till och med sarg ut. Efter 3-3 var det mycket som talade för en svensk mirakelvändning, men en oturlig svensk skridsko förstörde festen.

Den här matchen var signifikativ för Sveriges spel under hela turneringen. När det fungerade var det världsklass och våra framtidsspelare Ekman Larsson, Klingberg, Lander, Forsberg mfl. Visade att det finns en ljus framtid för svensk ishockey. Det jag inte förstår är att man inte kan sätta ett någorlunda tryggt försvarsspel under en hel turnering. Då tänker jag inte enbart på spelet i egen zon, försvarsspelet börjar i anfallszon.  När man möter bättre lag måste rollerna vara tydligare och alla måste underordna sig det tråkiga jobbet att göra det svårt för motståndarna. Hur många spelvändningar fick Sverige från mittzon ? Många tror att om man försvarar sig bra blir anfallsspelet lidande. Det är svårt att vara konstruktiv när motståndarna har pucken.

DET ENA UTESLUTER INTE DET ANDRA DET ÄR BARA EN MYT

Förlusterna mot Canada och Rysslandar är ingenting att skämmas röver, de spelar troligtvis final. Det man kan diskutera är om laget gav sig en ärlig chans att överraska i dessa matcher. Den här turneringen har visat att svenska spelare är individuellt skickliga, men behöver mer skolning i taktiskt kunnande och det är tvärtemot hur det har sett ut tidigare i svensk ishockey.

Nu har svensk ishockey bestämt att det är fritt spel, gäller juniorer som À lagspelare, och då får vi vara beredda på en blandning av topprestationer och lite mer mediokra prestationer.

VI MÅSTE BESTÄMMA OSS OM VI SKALL HA ROLIGT ELLER VINNA TILL VILKET PRIS SOM HELST !!!

Pensionären Jagr dominerar i Prag och har skapat hockeyfeber i Tjeckien. Det är bara att lyfta på hatten för denna enastående hockeyspelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar