tisdag 26 maj 2015

ELITSATSNING ?

Läste nyligen en artikel om en 13- årig pojke som inte skulle få fortsätta spela ishockey i sitt favoritlag. Motiveringen var att klubben skulle göra en elitsatsning. Är en elitsatsning detsamma som att det skall vara ett visst antal spelare på isen ?

Det är helt idiotiskt att prata om elitsatsning i de här åldrarna. Självklart är inte alla lika bra, det kan skilja 20 kg på spelarna och en del kanske inte har den rätta motivationen just nu. Ingen kan rå för att motoriken inte är den bästa, men det är väl föreningens ansvar att individen får en ärlig chans att utvecklas i sin takt.

SKALL DET VARA SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ, UNGDOMAR UTVECKLAS OLIKA !!!!

Förklaringarna för att försvara elitsatsning är, inga istider, grabbarna vill vinna, kvalité på träningar, föräldrarna kräver elitsatsning och en massa andra bla bla förklaringar. Det går att bedriva bra träning med 40 spelare, krävs lite fantasi av tränarna. Hur skall vi få ungdomar att våga satsa på ishockey när de inte vet om de får en ärlig chans att utvecklas tills de har blivit juniorer ? Det är väl inte meningen att de skall behöva byta klubb ?

En bra ungdomsverksamhet ser till att spelarna trivs och får en positiv bild av sporten. De får lära sig ishockeyns grunder och förstå vad lagidrott innebär. Det gäller att få med sig så många ungdomar som möjligt upp till junioråldern, svensk ishockey har inte råd att tappa fler spelare.

MAN MÅSTE SKILJA PÅ UNGDOMSIDROTT OCH ELITIDROTT !!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar