torsdag 7 maj 2015

ÄR VM UTBILDNING ?

Sverige gör en taktiskt och spelmässigt lysande första period. Håller ihop laget, backarna försvarar blå linjen och ligger nära sina motståndare, snabba spelvändningar som resulterar i tre mål. I andra tappar laget all ödmjukhet och bjuder in Canada i matchen. I stället för att spela med stora marginaler försöker många spelare överträffa sig själva i konstruktivitet. Det blir lite bättre i sista perioden, men då har Canada fått momentum ( vilket uttjatat ord ) och visar sin styrka i precisionsskytte. Det är ingen skam att förlora mot detta skickliga Canada, men med den starten måste man ge sig chansen att vinna. Det är inte första gången det ser ut så här, man måste lära sig spela på olika sätt beroende på vad det står i matchen. Var tanken att de skulle skjuta tre mål i varje period ?

Det pratas om konstruktiva spelare, vi måste våga, vi får misslyckas, alla skall utvecklas, vi skall ha roligt bla. bla bla. Det är À VM och förhoppningsvis går det ut på att vinna till vilket pris som helst. Det som skiljer en toppspelare från en mer normal är konsten att kunna värdera situationerna, när skall jag spela enkelt och när är det dags för lite svårare saker. Den här diskussionen verkar vara tabu i svenska landslag.

Det här svenska laget har mycket talang och är roliga att titta på, jag älskar lirare som Forsberg, Lindholm, Möller, Ekman Larsson, Lindström, Klingberg mfl. Förhoppningsvis kommer de underfund med att det är roligt att vinna. Det ena utesluter inte det andra, man måste vara bra både på anfall och försvar. Om svenska spelarna tar ansvar för sina handlingar kan det bli final.

På tal om lirare var tvungen att ha ett öga på Barcelona mot Bayern, har det funnits någon bättre spelare än Messi ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar