fredag 8 maj 2015

VARFÖR GNÄLLER ALLA EXPERTER ?

Det är svarta rubriker i kvällstidningarna efter Sveriges två senaste matcher. VAKNA SVERIGE! DET HÄR DUGER INTE! Det har även varit mycket gnäll i TV 4 studion. Det som förvånar mig är att samma personer har hyllat den här typen av ishockey när den har spelats i SHL.

Den "moderna" ishockeyn där alla jagar pucken över hela banan, jagar fram burskydd och ingen behöver ta ansvar för försvarsarbetet. Spelarna får dribbla och ta risker hur som helst, går det inte första gången prova igen. Varje individ spelar efter eget huvud och bryr sig inte om konsekvenserna. Målvakterna har fått mycket kritik, det är inte lätt att vara bra när organisationen i egen zon är obefintlig och vad som helst kan hända.

När alla är pigga och har dagen när det stämmer då fungerar raggarhockey, men en turnering med mycket matcher kräver organisation och klokhet. ANSVAR och KLOKHET är skällsord i dagens "moderna" ishockey.

Sverige har fått fram många spelare med bra teknik och hygglig spelförståelse, det är positivt och en viktig del i spelet. Det kan väl inte vara svårt att lära ut lite sunt bondförnuft ?
OM JAG RESER MIG UPP TVÅ GÅNGER OCH SLÅR HUVUDET I TAKET BÖR JAG GÖRA PÅ ETT ANNAT SÄTT TREDJE GÅNGEN

Alla blir lyriska när någon spelare gör något spektakulärt och glömmer helheten i analysen. För att kalla sig internationell toppspelare måste man kunna spela på en acceptabel nivå i en hel turnering. Om Klingberg och grabbarna inte slår huvudet i taket för ofta kan det bli en rolig VM turnering.    
TALANGEN FINNS!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar