söndag 7 september 2014

LEKSAND OCH BRYNÄS TVÅ ANRIKA LAG.

LEKSAND klarade uppflyttningen till SHL tack vare ett klokt ledarskap, där Appelgren aldrig lät sig påverkas av publik och journalister. Han fick spelarna att förstå vad som krävdes för att behålla SHL platsen. Ett bra målvaktsspel och en tajt defensiv skapade en trygghet i laget.

Inför årets säsong vill Leksand naturligtvis flytta fram sina positioner. Det har man alla möjligheter att göra om de inte drabbas av hybris. Kan de behålla tryggheten och vässa till offensiven blir det en placering i mitten på tabellen. Risken är att alla importer, 10 stycken, inte vill underordna sig lagets spel. De kanske ser mer till den individuella statistiken än lagets bästa.

Om de finländska importerna håller måttet kommer laget att bli intressant. Kan sedan Ryno fortsätta på förra årets framgångsvåg kommer målproduktionen att förbättras. Det är nödvändigt att forwards skjuter fler mål när skyttekungen Hersley saknas.

Värvningen av bröderna Connoly känns som en stor chansning, som center i FBK skapade den ena brodern mest till problem. De får kanske annorlunda roller i Leksand. Den mest spektakulära värvningen är Mårtensson, han skall bara vara med och slåss. Med sitt enorma publikstöd blir Leksand svårslagna på hemmarinken .

BRYNÄS vill inte vara sämre än sina antagonister från Dalarna. Derbyna mellan Brynäs och Leksand är en av årets höjdpunkter. Truppen ser ut att vara homogen utan några större hål i lagdelarna. Backen Gunderson lämnar ett stort tomrum, han har dominerat offensiva blå i många säsonger. Djoos pekas ut som arvtagare, en skicklig spelare som behöver lite mer erfarenhet för att komma upp i Gundersons kapacitet. Djoos kanske blir kvar i NHL?

Det är bedrövligt att klubbarna skall behöva leva med ovissheten var spelaren kommer att hamna. Brynäs har räknat med sin back som en av årets nyckelspelare. Blir det ännu en svensk talang i farmarligan?

Backen Andersen är tillbaka och kommer att skapa stabilitet i försvarsspelet. Tvillingarna Vesterholm  gjorde succé i Karlskoga, är de mogna för att etablera sig i SHL? De är i varje fall spännande nykomlingar. Transatlanterna gjorde bra ifrån sig förra året och blir nyckelspelare.

Det är svårt att placera in Brynäs i tabellen. Skillnaden mellan mitten och övre halvan är kanske han som sitter på läktaren med kommunikation till båset. Vi skall vara lilla NHL!!

I morgon slaget om Småland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar