onsdag 17 september 2014

EN HYLLNING TILL ASPLÖVEN

I går såg jag VIK mot ASPLÖVEN, det ena laget är en av huvudfavoriterna för nästa års SHL och det andra är som vanligt tippade i botten. Jag har förstått att ASPLÖVEN på sin egen något primitiva hemma rink är ingen barnlek, därför var det spännande att se hur laget skulle bete sig mot en av favoriterna på borta is.

Jag blev imponerad av hur de med bra organisation gjorde det svårt för VIK att skapa målchanser, baklängesmålen tillkom med en man mindre. De slog inte bara iväg pucken och hoppades på någon felstuds, som skulle ge möjlighet till en målchans. Istället sågade de sig genom mittzon med bra passningsspel och finurliga dribblingar.

ASPLÖVEN utmanade verkligen VIK och i en helt jämn match var de värda en poäng. Om de lär sig att man inte får vara sex spelare på isen, tre utvisningar, kommer de att överraska många lag i vinter.

Det är imponerande hur de kan få ihop laget varje år, det kan inte vara så lätt att få spelare till Haparanda. Dessutom byter de ut halva laget varje säsong. Ledarna gör ett fantastiskt jobb och det här är bra för svensk ishockey att mindre orter kan vara med och hävda sig. Det måste stimulera övriga Sverige.

I kväll är det dags för SHL igen, det mest intressanta blir mötet DIF- LIF. Ett fullsatt Globen, med masar i folkdräkt och knätofsar mot sjungande DIF fans. Stämningen blir av världsklass, vi får hoppas spelet håller samma nivå. Hur reagerar Ryno på sportchefens tillrättavisning?
Samtidigt gäller det att ha koll på vad Zlatan hittar på mot sin förra klubb Ajax. Med andra ord en toppenkväll för en sportnörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar