fredag 5 september 2014

KOMMER LULEÅ ATT FÖRÄNDRAS ?

Inför årets säsong satsar Luleå på tre nya tränare. Fagervall blir huvudansvarig, till sin hjälp får han två gamla Luleå profiler Nilsson och Burström. Ingen av dessa har erfarenhet av SHL Fagervall har åkt runt i diverse allsvenska klubbar utan några större framgångar. Det blir mycket intressant hur de kan axla manteln efter den skicklige Rönnkvist.

Kommer de nya att bygga vidare på Rönnkvist filosofi eller vill de sätta sin egen prägel på Luleå ? Det kommer att visa sig när SHL kommer igång. Oavsett blir det en tuff situation för nya tränar trojkan att efterträda Rönnkvist, Åkerström och " Bulan".

Luleå har varit duktiga på att hitta talanger i Allsvenskan och förädlat dessa till duktiga elitspelare. Årets värvningar ser inte lika intressanta ut, men " Osten" har säkert sett någonting som inga andra har upptäckt. Det man väntar på är att det skall dyka upp några fräscha ungdomar från egna leden. Satsningen på juniorerna har varit seriös i många år, men det har inte burit frukt ännu.

Årets upplaga ser lite grådaskig ut, en jämn trupp som säkert kommer att bli svårslagna. Det som saknas är spetsen, när Klasen har försvunnit är det svårt att hitta någon som kan ta över poängproduktionen. Bröderna Abbot skulle kunna vara de som är skillnaden mellan en topplacering och en plats i mitten på tabellen. Tyvärr har de varit lite skadedrabbade och tappat intensiteten, de känns inte lika heta som för några år sedan.

Trots en tillvaro i mitten på tabellen blir Luleå aldrig ointressanta det ser Ledin till, vi kan alltid förvänta oss ett och annat utspel som kommer att röra om i ishockeyetablissemanget.

I morgon är det dags för MODO



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar