måndag 15 september 2014

EN FÖRBUNDSKAPTEN SOM BRYR SIG

Det var uppfriskande att lyssna till tankarna som förbundskaptenen Mårts hade om framtiden för svensk ishockey. Han ville att ishockeyförbundet skulle synas och höras lite mer i debatten och se till att samarbetet, mellan alla viljor, skulle utvecklas.

För att hela ishockey Sverige skall leva måste de mindre klubbarna få en skälig ersättning för sina talanger, så att de orkar fortsätta med sin verksamhet. Det är bara att instämma i Mårts tankar. Det måste löna sig att producera spelare. Om inte den här stimulansen finns orkar de ideellt arbetande ledarna inte fortsätta sitt viktiga jobb.

Vidare hade han åsikter om alla ungdomar som sticker till NHL för att prova lyckan. Ordet tålamod finns inte i vokabulären, bättre att spela i farmaligan. Om den här utvecklingen fortsätter har vi snart inga spelare mellan 20-25år.

En förbundskapten som bryr sig om svensk ishockeys framtid är väldigt positivt, men det tyckte inte ishockeyförbundet. Mårts skulle inte lägga sin näsa i blöt.
Budskapet från förbundet var, du skall inte trampa på de tår som tillhör den röv du måste slicka imorgon.

SHL
Nu har alla lag fått visa upp sig, en del har visat sig från sin bästa sida och några andra lag har en bit kvar. Det går inte att dra några slutsatser efter så få matcher. Trots en lång serie är det viktigt att få några segrar i början, annars blir självförtroendet stukat och drevet är igång.

Jag såg matchen SAIK-MODO, med all rätt fick hemmalaget mycket beröm. Oavsett vilket lag som hade mött MODO skulle de ha sett ut som världsmästare. Det var länge sedan jag såg ett lag som MODO vara så taktiskt befriade. Inget ansvarstagande, de åkte omkring som lösa partiklar och SAIK hade hur mycket ytor som helst. Händer inget de närmaste omgångarna blir det kallt och mörkt i Ö-vik.

ASPLÖVEN leder Hockeyallsvenskan, jag vet det är bara början men lite häftigt är det. Det blir ingen enkel resa för de favorittippade lagen om de nu hade trott det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar