lördag 6 september 2014

KAN ULLMARK RÄDDA MODO ?

MODO har några tuffa säsonger bakom sig och det ser inte mycket ljusare ut inför årets SHL start. Den sympatiske sportchefen Svartvadet har inte haft någon lätt uppgift att forma ett slagkraftigt lag. Konkurrensen om spelarna i Norrland är mycket tuffare än tidigare år. SAIK och Luleå har tagit över rollen som ledande lag, dessa klubbar har också bättre ekonomi än MODO.

När spelare som Nordgren och Skröder, med bäst före datum, får förnyat förtroende då är det svårt med rekryteringen. Som tur är finns det några ungdomar som kan få sitt genombrott, jag tänker på Possler och Kempe. Den viktigaste spelaren är målvakten Ullmark, som måste vara minst lika bra som förra året, då kan man möjligtvis undvika bottenträsket.

Om inte tränare Forsberg förstår att de måste spela äckligt disciplinerat, kommer säsongen att bli en lång väntan på framgång. Att tippa MODO som svenska mästare är bara kosmetika för journalisterna, det kan ge falska förhoppningar för både spelare och fans.

Det viktigaste för MODO är att se sanningen och inse att det blir en mycket tuff säsong, där varje spelare måste offra sig hänsynslöst.

I morgon tittar vi på rivalerna Brynäs och Leksand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar