måndag 19 maj 2014

SVERIGE VISADE KLASS

I de två sista matcherna har Sverige visat sig från sin bästa sida. Sverige har uppträtt som ett lag, där spelarna har hjälpt varandra och alla efter sin förmåga har gjort sitt yttersta för lagets bästa. De har hållit ihop lagdelarna mycket bättre och vågade gå först till pucken även mot stora canadensare. Det finns potential i laget och individuell skicklighet. Lindström, Backlund, Möller, Klassen och den ständigt oförutsägbara Axelsson. Han var en av banans bästa mot Canada, det finns psykolog i laget hoppas han kan dra i rätt trådar i fortsättningen. Nu gäller det för övriga i laget att vara hantlangare och vara nöjda med den rollen.

Den försmädliga förlusten mot Canada innebär troligtvis Ryssland i semifinal, om allt går som planerat. Visst ryssarna har imponerat, men cupmatcher är något helt annat och bättre lag än årets har darrat när allt eller inget står på spel. Innan semifinalen måste kvartsfinalen tas på största allvar. Det kan bli hemmanationen Vitryssland inför en fanatisk hemmapublik eller våra grannar i öst. Nu har finnarna haft ett bedrövligt VM och är inte ens klara för kvarten, men i ett möte med Sverige kommer de att göra sin bästa match.

Trots att det återstår bara en omgång, några lag har två matcher kvar, är bara tre lag klara för kvartsfinal. Det kan bli kvartsfinaler utan Finland, Schweiz, Tjeckien och Slovakien. Vilket odds var det på den utgången?

Hur intresserade är spelarna av VM? När man ser en del tjecker, canadensare, slovaker, finnar och andra så kallade  etablerade spelare glida omkring och tycka att de är för bra för den här turneringen, då är frågan berättigad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar