onsdag 21 maj 2014

KVARTSFINALER ISHOCKEY VM

KANADA- FINLAND 2-3
Tycker att Kanada har sett måttligt intresserade ut. De har i stort sett varit illa ute i varje match, men har ändå lyckats fått resultaten med sig. Det är naturligtvis imponerande att vinna gruppen utan att det har sett bra ut. Som vanligt är de starka runt motståndarmålet och skapar situationer som ofta leder till oreda i motståndarförsvaret. Däremot har försvarspelet varit tveksamt och backarna har svårt att hänga med när tempot skruvas upp. Finland var nära katastrof, men halkade in på ett bananskal. Nu har de alla möjligheter att ta revansch och komma ifrån turneringen med hedern i behåll. Forwards och målvakt är helt ok, måste få ordning på backarna. Fanns det inte bättre backar till förfogande i hela Finland?

RYSSLAND- FRANKRIKE 4-1
Fransmännen har gjort en kanon turnering. Sex matcher av högsta kvalitet och bara en medioker mot Italien. De har jobbat hårt i varje match och spelarna med stjärnstatus har varit stora föredömen och visat vad som krävs för framgång. Jag har varit imponerad av Bellamere hela säsongen och han bara fortsätter att spela på en hög nivå. Han är ödmjuk i spelet och spelar alltid för lagets bästa. Hamnar inte han i NHL måste de vara blinda. Nu har de oturen att möta Ryssland och då spelar det ingen roll hur bra de spelar. Vi vet att ryssar är individuellt skickliga, men det som har imponerat i den här turneringen är disciplinen. De har bara släppt in ett mål per match och då blir man svårslagen.

USA- TJECKIEN 2-3
Inget av lagen har imponerat, det som måste oroa båda lagen är alla så kallade " skitmål" som ramlar in med jämna mellanrum. Den målvakt som hittar en vettig nivå kommer att spela hem matchen till sitt lag. Nu är det cup matcher och tjeckerna kommer att ta fram sitt adelsmärke, bra defensiv och hypersnabba spelvändningar.

SVERIGE- VITRYSSLAND 4-2
En fanatisk hemmapublik och ett vilt kämpande Vitryssland blir inte att leka med. Sverige har ett mycket jämnare lag, medan Vitryssland är beroende av några få spelare som visserligen håller högsta klass. Sverige har en bra blandning av spelare som kan göra saker på egen hand och så kallade vattenbärare som måste spela lite enklare och vara nöjd med det. En annan viktig faktor är målvaktsspelet, där har Nilsson visat en imponerande säkerhet. Om inte han får stora darren blir det semifinal.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar