torsdag 8 maj 2014

ÄR HOCKEY VM EN KALLE- ANKA TURNERING ?

I morgon börjar ishockeyns finaste och mest prestigefyllda turnering. De flesta lagen lämnar in preliminära laguppställningar trots att VM börjar i morgon. De vet att det kan komma spelare från NHL om resultaten blir de rätta. De lag som startar VM har fått tre träningar tillsammans.

Många spelare tycker inte att VM är intressant och väljer att tacka nej. Hur många prioriterar ishockey framför TV apparaten, den här årstiden, förutom de redan frälsta? Vilka fans vill disponera en semestervecka i Minsk? Hur kan de överhuvudtaget komma på tanken att lägga VM i Vitryssland, som kan jämföras med Nord Korea.

Tänk om Premier League eller Spanska ligan skulle spela när fotbolls VM avgörs och de bästa spelarna inte skulle medverka. I ishockey VM får vi se en massa spelare som i egentligen inte skulle vara i närheten av en landslagsplats.

Det finns inga andra VM som avgörs under sådana här förutsättningar jfr fotboll, handboll tex. De samlas långt före starten av mästerskapet och förbereder sig minutiöst. Har heller aldrig hört talas om att några tackat nej till ett VM.

Jag vet att NHL styr hela hockey familjen, men om vi skall behålla intresset för våran sport är det dags att alla kloka hockeyälskare sätter sig ned och funderar på framtiden.

Varför skall ishockey VM spelas varje år? Inför kvalificeringsmatcher mellan turneringarna. Byt årstid och spela när ishockeyn är intressant. Det kommer aldrig att bli samma förberedelser som övriga sporter, men vi vill se de bästa spela.

Just nu känns det som landskamper och VM har en låg prioritet. Det är klubbhockeyn som styr. När inte spelarna är intresserade är det någonting som är fel.

INTERNATIONELLA ISHOCKEYFÖRBUNDET MÅSTE SE OCH LÄRA AV FOTBOLLEN !

Fotboll spelas i hela världen ändå kan de få till ett bra program som passar både landslag och klubbar. När det är vänskaps landskamper blir det uppehåll i alla ligor i hela fotbollsvärlden.

I MORGON ÄR JAG BÄNKAD FRAMFÖR KALLE- ANKA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar