onsdag 14 maj 2014

HÖJDEN AV ARROGANS

Efter matchen mot Norge uttalade sig Sveriges förbundskapten: Vi spelade för att vinna medan Norge spelade för att inte förlora och jag är glad för att vi vann mot ett lag som stod med fem man i mittzon.

Hur kan man såga ett annat lags sätt att spela, vad hade Sverige förväntat sig? Att Norge skulle bjuda på fri isyta och att det skulle vara fritt fram. Finns det oskrivna regler hur man skall spela?

Norges tidigare VM-lag har varit mycket starkare. Årets lag består av många spelare från den inhemska ligan och det är väl bara backen Holös som skulle platsa i Sverige. Med dessa förutsättningar gör Norge en heroisk insats, täcker skott , spelar disciplinerat och skapar till och med en del vassa  målchanser. Ett oavgjort resultat hade inte varit helt orättvist..

Norge kan inte rå för att Sverige transporterade pucken genom mittzon och spelade runt ut i hörnen. Det är upp till det bästa laget att lösa problemen och man skulle kanske haft en plan för hur man tar sig igenom ett samlat försvar, istället för ett meningslöst dumpande.

Jag vet hur svårt det är att möta motståndare som inte har någonting att förlora, därför skall Sverige vara nöjda med segern. Man kan inte kräva att de skall spela ut de sämre lagen, däremot behöver man inte håna motståndare som gör sitt yttersta för att utmana övermakten.

SLUTA GNÄLL PÅ MOTSTÅNDARNA KONCENTRERA ER PÅ ERT EGET SPEL

GRATTIS DANMARK TILL FÖRSTA SEGERN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar