tisdag 15 februari 2022

KVARTSFINALER

 Nu börjar ishockeyturneringen i OS. I och med att det inte finns några NHL spelare som deltager är turneringen väldigt svårbedömd. Om man tittar på de olika laguppställningarna ser Ryssland starkast ut, men de har svårt att få ihop helheten. Övriga kvartsfinalister är jämna och där avgör dagsformen.

SVERIGE- CANADA 3-2

Tycker Canada är lite överreklamerade och backarna ser kantiga ut. Spelar Sverige disciplinerat och visar noll respekt kommer våran målvakt att sköta resten.

FINLAND- SCHWEIZ 3-1

Forwards är Finlands styrka det är flera som kan avgöra jämna matcher. Laget kan inte vara lika korkat en gång till som matchen mot Sverige. Trots segern mot ett blekt Tjeckien tror jag inte Schweiz kan överraska.


RYSSLAND- DANMARK 4-1

Danskarna har gjort en kanon turnering, bra målvakts och försvarsspel. Ett rutinerat lag med många internationella matcher på sin meritlista. Tror att ryssarna förstår att de måste gå för fullt om det inte skall bli en obehaglig upplevelse.

SLOVAKIEN-USA 3-2

Här tror jag på en liten överraskning, Slovakien har visat bättre takter för varje match och behöver inte bära favoritskapet. USA lever på ungdomlig entusiasm, de flesta är college spelare och vill uppleva ett mirakel som när de slog ryska björnen 1980.

I morgon blir det guld i sprintstafetten och kanske skidskytte damerna kan hitta prickarna.😀🥇⛷

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar