fredag 25 februari 2022

HOCKEYFÖRBUNDET VAKNA!

 Det som Aftonbladet har beskrivit om svensk ungdoms och juniorhockey är skrämmande läsning, men jag är inte överraskad. Jag försökte att belysa problemet för flera år sedan och det har bara blivit värre. Tokiga föräldrar tror att gräset är grönare någon annanstans än i sin egen förening. De större klubbarna värvar yngre spelare och till slut finns det inga att spela emot. Ofta är det någon rik förälder som är ungdomstränare och har noll utbildning, men det viktigaste är att sonen får spela mycket. SHL klubbarna betalar mediokra spelare hundratusentals kronor, men satsningen på ungdomstränare finns inte.

När ungdomarna skall välja hockeygymnasium är det huggsexa om spelarna många betalar spelarna för att de skall välja deras klubb. Det finns många exempel där föreningar bara lyfter upp 3-4 spelare av sina egna resten värvar man. Det måste vara ett fruktansvärt underbetyg åt den egna ungdomsverksamheten. Det skulle vara förbjudet att flytta utanför sitt distrikt, kan inte vara meningen att ungdomar skall flytta 40-50 mil för sin hockeyutbildning. Ungdomarna skall vara kvar i sin hemmiljö i lugn och ro och det finns en övertro på SHL klubbarnas gymnasium.

Det är för få ungdomar som väljer ishockey, för dyr sport, träningstider där föräldrar måste ta ledigt från jobbet och sedan kommer utslagningen med hockeygymnasierna. Det här innebär att bredden blir tunn och utan bredd ingen topp.

De här problemen har de flesta vetat om i många år men det händer ingenting. Förbundet måste vakna och ta kommandot över svensk ishockey.🏒🥅👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar