tisdag 11 januari 2022

KALLAS OS PLATS

 Senaste tiden har det varit mycket diskussioner om Kalla skall få en plats till OS. Det är ingen hemlighet att hennes resultat de senaste två åren har varit sämre. Motiveringen att hon inte skulle få platsen är att hon inte har någon medalj chans. Om alla länder skulle  ha de kriterierna i uttagningarna blev det inte många startande. Sveriges herrar skulle inte behöva starta i de individuella loppen utan bara koncentrera sig på stafetten, där det finns en liten chans till medalj.

Det man kan konstatera är att det inte finns någon bättre på distans, om vi skall ställa upp med fyra åkare. Skicka någon yngre för att se och lära säger en del, ålder har ingen betydelse det är OS. Det är inte säkert att hon platsar i ett stafett lag, men i de här osäkra tiderna är det bättre att ha en rutinerad Kalla än en junior som reserv.

Kalla har visat vid tidigare mästerskap att hon är suverän på att toppa formen. Hoppas att du ännu en gång kan bevisa dina belackare att din plats inte var för lång och trogen tjänst.⛷👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar