torsdag 21 oktober 2021

SURA BLÅ

 Surahammar är en bruksort där ishockey har varit ett självklart val för ortens ungdomar och laget var alltid ett stabilt lag i gamla div två. Ibland inträffade det till och med att laget kvalificerade sig för dåtidens div ett, Frölunda. Färjestad, Leksand mfl. var motståndare.

Bruket producerade toppspelare på löpande band, SuraPelle, Stisse Johansson, Nille Schilström, Ulf Mårtensson, Janne Andersson, Janne Westberg, Danne Rydmark, Mikael Karlberg, Tommy Salo jag har säkert glömt några men på bruket råder jante lagen så här skryter man inte.

Sista åren har laget fått slagits för sin existens för att överleva i hockeyettan, ständiga kval har avlöst varandra. Det har varit allt svårare att locka ungdomar till ishallen. Helt plötsligt under pandemin kom det tre unga killar från andra sidan Atlanten och visade hur det går till att vinna hockeymatcher och laget behövde inte kvala.  Sportchefen hittade några bra nyförvärv och segertåget har fortsatt, sju raka segrar i hockeyettan och seriefinal mot Mariestad på söndag.

Den här framgången behövdes för brukets stolthet, för att alla ideellt arbetande skall orka behövs det lite framgång allt blir mycket roligare. Det är bara att lyfta på hatten för sportchefens fingertoppskänsla. Tränare och spelare har hittat ett sätt att vinna matcher, är gamla bruksandan tillbaka? Det har gått så långt att länets lokaltidning hade två helsidor om Sura hockey, det har aldrig hänt tidigare. Hoppas att allt positivt leder till att fler ungdomar blir intresserade av ishockey, viktigt att få fram egna som kan fylla på i A-laget.

DET ÄR LÄTT ATT SÖVAS AV ALLA SUPERLATIVER OCH GLÖMMA VARFÖR MAN VUNNIT MATCHER. FORTSÄTT JOBBA HÅRT PÅ TRÄNING OCH MATCH OCH VAR ÖDMJUKA INFÖR VARJE MATCH👍👊🏻🏒

1 kommentar: