tisdag 26 oktober 2021

STORSTADEN MOT BRUKET

Igår var det dags för ett riktigt derby Örebro mot Degerfors, jag åkte dit för att få uppleva hat stämningen. Matchen samlade hela 9000 åskådare och ståplats såg till att spelarna förstod att det var en viktig match i bottenstriden. En förväntat matchbild var kanske att bruket skulle smälla på och spela långt på sina toppar och storstaden skulle försöka spela sig fram till målchanser. Degerfors verkade inte bekymra sig över matchens betydelse de spelade kvadraten med sina motståndare och Örebroarna hängde inte med utan fick sju gula kort.

Degerfors gick till pausvila med en mycket rättvis 2-0 ledning, matchen blev aldrig riktigt spännande trots att Örebro spelade upp sig i andra halvlek och fick ett sent reducerings mål. Resultatet innebär att Örebro får lämna Allsvenskan och röd vita laget har en bra möjlighet att fortsätta i Allsvenskan.

Många har tagit för givet att elitidrott bara kan bedrivas av storstäder, där finns sponsorerna och pengarna som tur är finns det klubbar som inte bryr sig om det, Degerfors är ett bra exempel. Kultur och entusiastiska ledare som brinner för sin hembygd skall inte underskattas. Det här stimulerar övriga lag i samma situation, nu är Värnamo på väg att göra en liknande resa.