måndag 31 maj 2021

VÄCKARKLOCKAN HAR RINGT

 Trots en bra match mot Ryssland missar Sverige kvartsfinal och det är naturligtvis ett slag i ansiktet på svensk ishockey. Som Sverige spelade i inledningen på VM så ser det ut i många SHL lag, inga tydliga roller, brist på disciplin, rolig ishockey, dåligt taktiskt tänkande, fel självbild m.m.

Alla var överens om att årets upplaga inte var av högsta kvalite, ändå börjar laget turneringen som om man var världsmästare. Först i sista matchen satte Sverige ett försvarspel, där man förstod att klena backar var tvungna att ha hjälp för att överleva, spelarna var inte utspridda över hela banan.

Nu kommer det naturligtvis diskuteras om ledartrojkan kan vara kvar. De skulle naturligtvis aldrig ha fått möjligheten att leda ett svenskt landslag. Jag tror aldrig fotbollsförbundet skulle ha tillsatt div 3 tränare.Att leda ett svenskt landslag i ishockey är inget jobb där man får prya för att bli bättre😪

Att inte kunna förbereda ett lag hur man måsta försvara sig för att nå framgång i ett VM, där varje match är viktig, är inte acceptabelt. Att plocka ut Pudas, Nygren och Löv i en VM trupp säger allt. Sellgren kom in på slutet och gav en viss stabilitet på backsidan.

Hoppas att fler tränare än Sam Hallam tänker till och utbildar spelarna så att de förstår vad som krävs för att kalla sig elitspelare.👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar