lördag 22 maj 2021

KAN DET KALLAS VM?

 Nu har ishockey VM kommit igång och precis som vanligt fattas de bästa och även de näst bästa spelarna av olika anledningar. I alla andra sporter när det är VM finns de bästa på plats, har aldrig hört talas om att någon har tackat nej. Det är friidrotts VM och det pågår en stavhopps cirkus samtidigt och vinnaren klarar 5 meter, hur intressant är det. Fotbolls VM utan stjärnor skulle inte vara någon propaganda för sporten.

Ishockey är en liten sport och behöver visa upp sina stjärnor för att locka fler ungdomar till sporten. Det är dags att, på något sätt, ta ett allvarligt samtal med NHL organisationen. VM behöver inte spelas varje år och läggas på en tidpunkt när det känns aktuellt med ishockey. Sådana här förändringar skulle göra att det skulle pratas ishockey runt om i stugorna och det skulle vara helsidor i pressen. Ett bra exempel är junior VM under jul och nyår.🏒😀

Ett annat viktigt ämne är ungdoms idrott, fortfarande förekommer det ungdoms tränare som helt har missuppfattat sin roll. De tror att det är viktigt att vinna en massa turneringar. De har heller inte förstått att barn utvecklas olika. Tidig specialisering är av ondo, en övervägande del av duktiga idrottsmän har provat flera sporter ända upp till 15 års åldern. Istället för att olika klubbar samarbetar, ställer de barnen inför svåra val. Alla ungdomar bör pröva friidrott som har en sund syn på ungdomsidrott och förstår att man inte är fulltränad förrän i 24-25 års åldern. Ungdomarna får prova på alla grenar för att så småningom hitta den gren som passar.

DET ÄR DAGS ATT UTBILDA TRÄNARE OCH FÖRÄLDRAR!👊🏻



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar