onsdag 24 mars 2021

VAKNA HV71

 Det fanns en liten möjlighet att slippa kvala vid en vinst. Då förväntar sig supportrar, sponsorer och alla runt HV71 att laget verkligen skall kliva in i varje närkamp som om den var den sista i karriären. I stället bjuder de på en blek insats utan engagemang mot ett Leksand som verkade lagom intresserade. Ingen skam att förlora mot Leksand, men 0-6 i årets viktigaste match.

Efter matchen pratas det om att det är mentalt, dåligt självförtroende, vågar inte hålla i pucken, litar inte på varandra bla bla. Någon måste prata klarspråk och tala om för spelarna att de är anställda och många i organisationen kommer att mista sina jobb om det blir degradering. Det skulle vara indragna löner om man uppträder utan engagemang och bara tycker synd om sig själv. Det finns säkert spelare som redan är klara för andra klubbar och bryr sig inte hur det slutar.

Teknik,skridskoåkning,spelförståelse mm är viktiga ingredienser i spelet men spelarna saknar det viktigaste mod, passion och sätta laget i centrum. Vem är kapten i laget? Om han har varit osynlig är det dags att han kliver fram och visar på isen hur det måste se ut.

Mitt i denna kaosartade situation passar ikonen och vice sportchef Davidsson att avgå, var det svårt att meddela det efter säsongen?😡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar