tisdag 2 mars 2021

SVENSKA SKIDTJEJER🥇🥈🥉

 Medaljerna ramlar in hela tiden för de svenska skidtjejerna. Sundling visade vägen med två guld i sprint, individuellt och lag. Att hon har kapacitet är ingen överraskning men det har strulat i tidigare mästerskap, kul att hon fick visa sitt rätta jag. Den stora favoriten Svahn lyckades inte hitta formen, det går inte att vara 80% i ett VM. Det kommer nya mästerskap och då kommer hon att visa vilken talang hon är. Vi dominerar fullständigt i sprint och man är nästan besviken att det inte blev två medaljer i den individuella sprinten, tur för övriga nationer att vi inte fick ställa upp med två lag i stafetten.

 När det var dags för distans var det Ebba och Frida som kom in i handlingarna brons och silver i båda loppen. En omänsklig Johaug var det ingenting att göra åt. Det skiljer några tränings timmar mellan våra svenska ungdomar och Johaug. Nästa år i OS är de mogna att ta upp kampen på riktigt.

Våran skidikon Kalla var ifrågasatt innan VM, efter en strulig säsong. Till och med en av hennes kollegor Dyvik tyckte det var orättvist. Det var så befriande att se henne göra två kanonlopp, med de minimala förberedelserna. Hon kan verkligen toppa när det gäller mästerskap. Varför skulle Dyvik åka ett  distanslopp och bli 28:a, i sprintlaget platsade hon inte.

Om det sprudlar om våra tjejer så är vi ljusår efter på herrsidan. Vi har en lovande i Poroma det kommer att vila ett tungt ansvar på honom i framtiden. De andra gör så gott de kan men räcker inte till. Jag glömde Oskar han är en bra sprinter.

Nu ser jag fram mot stafetten på torsdag, trots Johaug kan jag inte förstå hur vi skall kunna missa guldet. Det är bara 5 km och då hinner inte Johaug skapa för stort försprång och övriga norskor är mänskliga.Dessutom tror jag att Ebba eller Frida kan glida med i rygg om de har en bra dag.

🥇👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar