lördag 6 mars 2021

GRATTIS SURA

 Efter flera säsonger med svåra kvalmatcher och få vinster kom det äntligen en vändning efter nyår, laget radade upp seger efter seger och i går blev det klart att brukets stolthet får spela i div1 nästa säsong. Nu återstår två matcher utan press, det finns till och med en möjlighet att vinna serien och få spela play off.

Det alla undrar över är hur sportchefen Mähler fick tag i tre unga transatlanter som har gjort succé. Dessa plus rutinerade David Lidström och några hemvändare har gjort att Sura har fått ett slagkraftigt lag. Tränare och ledare runt laget har gjort ett fantastiskt jobb. Men utan alla ideellt arbetande personer skulle klubben inte finnas till, det är tur att det fortfarande finns människor som vill offra sin fritid.

Snart kommer det en ny säsong och då börjar det ett nytt hårt arbete att få ihop en trupp som kan hävda sig. Västmanlands ishockey är inte bred, det dräller inte av spelare därför måste det till ett seriöst arbete med VIK hockey. Måste vara bättre att spelarna hamnar i regionen istället för att sprida ut dem i andra regioner. J20 super elit är en B junior serie så det är bättre att låta de bästa spela i div1 för deras utbildning.

Efter den här framgången får vi hoppas att ishockeyn kan locka fler ungdomar, det är nödvändigt att producera egna spelare. Dessutom måste det införas övergångspengar inom ishockeyn, SHL klubbarna måste ta ett större ansvar om hela hockey Sverige skall leva. Alla vet att många div1 klubbar producerar många talanger, om de skall överleva måste de få rejält betalt inga ”sketna” utbildnings bidrag.

SURA BLÅ ELDA PÅ👊🏻🏒😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar