måndag 18 september 2023

EM GULD

 Jag följde Sveriges väg till EM guld i bordtennis, det var en fantastisk laginsats,  idrott kan inte bli mer dramatisk. Kvartsfinalen mot Ungern hade alla ingredienser en avgörande match ska ha, tre matchbollar måste räddas av Karlsson annars är det över. Semifinal mot Frankrike vårt ankare Truls ser ut som en ledsen snok i första matchen och är chanslös då kliver Falck in på arenan och räddar Sverige.

Dags för final mot Tyskland som har dominerat europeisk pingis i 10 års tid. Frågan var vilket humör vår trollkonstnär Truls hade vaknat på. Det var inget snack, första matchen var ren uppvisning, Karlsson såg till att Sverige hade 2-1 ledning och gav därmed Truls möjlighet att bli matchhjälte i möte mot den legendariske Boll.

Det blev en match som ingen bordtennisälskare kommer att glömma, det var dueller där bollen gick 10 gånger över nätet och räddningar som egentligen var omöjliga. Första två seten till Truls, men gubben Boll ville inte ge sig och utjämnade till 2-2. Nu var det ungdomlig entusiasm mot rutin och framtiden Truls visade sig från sin bästa sida, det var inget snack vinner avgörande set enkelt.

Det här var underhållning på hög nivå, bordtennis är en bra TV sport. Det som retar mig är att de här killarna får alldeles för lite uppmärksamhet, kvällstidningarna har några rader trots EM guld. Den odugliga fotbollsallsvenskan fyller hel sidor, om någon spelare har nageltrång är det reportage. Det är dags att vakna Sverige har något stort på gång.🥇🥇👍

NU TAR VI KINA👊🏻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar