söndag 8 oktober 2023

VAD HÄNDER I HOCKEYALLSVENSKAN?

 Senaste omgången av hockeyallsvenskan var resultaten häpnadsväckande. De tippade topplagen med SHL ambitioner blev besegrade av lag som inte har budgetar som täcker de så kallade favoriternas första femmor. Jag vet att Brynäs vann i sudden mot Västervik, men det måste betraktas som ett misslyckande.

LÖVEN-ALMTUNA 2-5 ÖSTERSUND-DIF 4-1 SSK- KALMAR 4-5 AIK- TINGSRYD 3-4. Ett hårt brandskattat MORA har gjort 9-0 på DIF och VÄSTERÅS mycket imponerande.

Att det blir något sensationellt resultat ibland är inte konstigt, men när en hel omgång ser ut så här börjar man undra hur det står till med ödmjukheten i storlagen. Jag har inte nämt NYBROS seger mot KARLSKOGA på bortaplan, just nu kanske ingen sensation men innan seriestart hade de flesta höjt på ögonbrynen.

Kan det vara så att det åker omkring en massa småstjärnor som överskattar sin förmåga och inte accepterar sina motståndare? Bara för att man har en tröja på sig där det står DIF, BRYNÄS, SSK, AIK, VIK, LÖVEN är det inte säkert att det räcker med att åka omkring och leka lite grann och hoppas att motståndarna står med mössan i hand. Det har varit skönt att se respektlösheten från de mindre etablerade klubbarna.

Jag vet att det är tidigt på säsongen och troligtvis kommer de tippade topplagen att vakna till liv, men det har varit en intressant start på serien.

DISCIPLIN OCH ORGANISATION ÄR FULA ORD IDAG MEN DET KANSKE ÄR NÅGOT SOM STORLAGEN BÖR TÄNKA PÅ🥅😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar