tisdag 12 september 2023

SHL BOTTEN

 Snart dags för SHL start och det känns lika svårtippat som vanligt men jag skall försöka lista ut hur lagen kommer att placera sig i tabellen. Vi börjar med de lag som kommer få slåss i botten.

HV71 tippades av många att vara i toppen föregående säsong och vi vet hur det gick. I år är det tänkt att laget skall slippa kriga i botten, jag är inte lika övertygad. Det finns för många lika spelartypetyper Forsberg, Brännström, Lyrenäs mfl. Var är de kloka centrarna? Det räcker inte med energispelare som flänger runt. Om det blir en tung start hur reagerar den orutinerade tränartrojkan?

MODO kommer som nykomling att förstå att SHL är något helt annat än Allsvenskan. Det enda som gäller är att överleva. Känns som att ledningen har haft en övertro på de spelare som gjorde det bra i Allsvenskan. Samtidigt är det inte lätt att komma in på marknaden när de flesta lag har fyllt sina trupper.Största problemet är backsidan alldeles för tröga och för dåliga i man man spelet, övertygad att det kommer ske förändringar under säsongen. Kan de undvika några av de sista två platserna är det högsta betyg.

MALMÖ har krigat i botten i flera år och till slut brukar olyckan vara framme. I år hoppas man att den finska duon Kuokkanen och Pajuniemi skall dra lasset och de har börjat bra. Om inte de producerar blir det en tung säsong. Skall bli spännande att följa talangen Wahlberg han verkar ha fått de flesta verktyg.

LINKÖPING försöker år efter år att förstärka laget utan att det märks någon skillnad. De har svårt att få ihop helheten, ibland ser det riktigt bra ut för att i nästa omgång vara junior misstag. Laget behöver en bra start och självförtroende för att slippa harva i botten ännu en säsong. Bystedt kommer att charma publiken med sitt finurliga spel.

I morgon tittar vi på toppen👍🏒

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar