onsdag 13 september 2023

SHL TOPPEN

 RÖGLE har varit bland favoriterna sista åren det börjar bli dags att ta sista steget. Precis som vanligt har man varit aktiva på marknaden, två fina nyförvärv Abols och Ryfors. Det känns som att det här är sista chansen för bröderna Abbot att åtminstone spela final de har fått alla ekonomiska förutsättningar.

VF Här är det hel renovering som gäller bort med lite äldre trötta spelare och in med lite friskt blod. Modigt av ledningen att inte vara nostalgisk. Nyförvärvet som sticker ut är skicklige backen Tömmernäs att Rydahl valde VF.överraskade många,han fick sitt genombrott i FBK innan hade han inte lyckats någonstans.. Han kommer att göra ett bra jobb för VF men någon poängkung blir han inte. Några måste bli notoriska målskyttar om säsongen skall bli framgångsrik.

FBK Förra året fick tränarna ingen chans att försvara guldet, bristen på cf gjorde det omöjligt. I år är problemet åtgärdat och truppen är bredare så några skador skall inte märkas. Nygren vänder hem och skall ersätta Lennström, det blir inte lätt. Nygren har ett grymt skott men hur kommer det att gå med defensiven, jag är tveksam. Istället blir det Nyström som tar ledarrollen på backsidan. Får tränarna till defensiven lika bra som guldåret blir säsongen lyckad.

VÄXJÖ regerade mästarna blir jagade och det är alltid svårt att försvara ett guld när SHL blir jämnare för varje säsong. Jönsson axlade tränarrollen efter Hallam på bästa sätt och jag är övertygad att han inte kommer att tumma på Växjös spelidé. Laget är klokast i SHL bra bedömningar mellan forchecking och mittzon gegga. De nya spelarna är lite svårbedömda känns som backsidan på pappret är lite sämre medan forwards är lite vassare.

I morgon tittar vi på lagen som tar placeringarna 5-10 de så kallade mittfältarna.

Inget EM för Sverige i fotboll😡 kommer med en analys senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar