torsdag 14 september 2023

SHL 5-10

 Det finns lag i den här kategorin som har förutsättningar att blanda sig i toppstriden. Jag rangordnar inte lagen.

LEKSAND har på pappret forwards som skulle göra vilken SHL klubb som helst väldigt avundsjuk. Det börjar bli dags för de högavlönade importerna att göra rätt för sig. Armalis är en utmärkt målvakt så där finns inget att oroa sig för. Sista chansen för tränare och sportchef att visa resultat.

TIMRÅ Klarade förra säsongen på ett bra sätt och i år vill man höja målsättningen. Härföraren Lander är en center som jag gillar och en nedbantadDahlén bredvid kan bli succé. Enda orosmomentet är om backarna kan höja sig en nivå.

SAIK gör mycket bra saker, om vi blundar för KHL värvningen, de har en förmåga att slussa in unga spelare och låter de växa med uppgiften. Laget har bra centrar med Lindholm och Lindberg i spetsen. Den stora frågan när Möller är spelklar, en notorisk målskytt är svår att ersätta. Det finns både ungdomlig entusiasm och rutin i laget, frågan är om ungdomarna hinner växa in i SHL kostymen.

ÖREBRO Har etablerat sig som ett stabilt SHL lag och nu vill man ta nya steg och blanda sig i toppstriden. Jag tvivlar inte på att laget blir svårspelat, men har en känsla av att det saknas lite spets som det så vackert heter. Brome fick ett långt kontrakt och skulle vara spelaren som skulle höja nivån på ÖREBRO, nu är det upp till bevis efter en blek första säsong.

LULEÅ här andas det optimism efter att man lyckats locka hem trollgubben Omark, han kan naturligtvis inte ensam göra Luleå bättre det gäller för många andra att kliva fram om laget skall lyckas blanda sig i toppstriden. Omark är framspelare vilka kan omsätta passningarna till mål? Orkar Gustavsson även i år att dominera som tidigare säsonger? Backen Sellgren måste upp till bevis.

O-HAMN slutar aldrig att överraska expertisen, är det dags i år igen? Sportchef och tränare gör ett fantastiskt jobb med små resurser och träffar oftast rätt med nyförvärv. Laget har tappat SHL:s poängkung naturligtvis ett stort avbräck, men Karlqvist är kvar. Engsund har kommit hem och blir en bra ledare på och utanför isen. Blir spännande att följa laget, är det nya överraskningar på gång?

NU KÖR VI!!👊🏻🥅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar