tisdag 29 januari 2019

SALMING THE KING

Alla som bara har läst om Salmings framfart på ishockeyrinken fick i programmet med Gunde se vilken kung han var i Toronto. Det är inte så konstigt att han blev populär en spelare som offrar allt för sitt lag blir älskad av fansen. Han kunde inte bara täcka skott, fin skridskoåkning och passningsspel fanns också i reportoaren.

I samband med en turné, när jag spelade i FBK, hade jag förmånen att se Salming när han gjorde sin första säsong i Toronto. Matchen var mot Montreal. hur skulle den unga svensken klara sig mot de barhuvade och välkammade legenderna från Montreal? Det såg ut som han hade spelat i NHL hela sitt liv. Helt respektlöst attackerade han stjärnorna och satte sig i respekt. Efter den matchen förstod man att han skulle få en fantastisk karriär.

Det vi måste komma ihåg,att under den här tiden var det laglöst i NHL fula saker som ger matchstraff idag var knappt två minuter på den tiden. Det är nog många som skulle ha haft 37.5 i feber när det var dags för bortamatch mot Philadelphia. I det här kriget stod Kirrunasonen med rak rygg och älskade varje byte.

Det är alltid svårt att jämföra spelare, Sundin, Lidas, Foppa har alla haft fantastiska karriärer. De är lite olika spelartyper och producerade flera poäng än Salming. Jag vill ändå ranka Salming som nummer1,att spela på detta uppoffrande sätt i så många år är imponerande. Hans spel gjorde också att svenskarna som kom efter honom blev respekterade. Vilken resa från Kirruna till Toronto och hans framgångar har inte förändrat honom som person, samma sköna goa kille.👊🏻🏒
Alla hockeynördar ni måste se programmet!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar