torsdag 3 januari 2019

JUNIOR FIASKO?

Det blev ett snöpligt slut på junior VM, efter ett bra gruppspel skullle Schweiz vara en munsbit i kvartsfinalen. Helt plötsligt var Sverige guldaspiranter och det blev en helt ny situation jämfört med när turneringen startade. Direkt det smyger in en känsla av att det ordnar sig och spelarna börjar tumma på detaljer som man har gjort bra tidigare, då kommer förlusten. Schweiz är så pass bra att de tar chansen.

Nu är det svarta rubriker i tidningarna, fiasko är ett vanligt ord. Ibland är det svårt med proportionerna. Om vi tittar på förutsättningarna inför turneringen var Sverige rankade på 5-6e plats. Gruppspelets framgång får tillskrivas backarna och målvakten. Alla visste att forwards sidan var tunnare än vanligt och det visade sig i hela turneringen och speciellt mot Schweiz. Att många spelar i SHL är ingen merit, konkurrensen är inte mördande i dagens liga.

Det är bara att konstatera att årets upplaga inte räckte till. Det som är lite oroväckande är att många är stöpta i samma form, häxpipor som far omkring lite överallt. Saknar tänkande spelar som värderar situationerna med klokhet. Till nästa år får vi hoppas att det finns mer av den typen av spelare att välja på.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET🏒👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar